Waarom een (lange) fietstrip goed is voor je relatie

0

In een relatie is regelmatig samen zijn een must. Maar tijd voor elkaar vrij maken is niet altijd even makkelijk met ons drukke leven van tegenwoordig. En als je dan samen vrij bent, weten we vaak niet wat we moeten gaan doen. Weer uit eten, weer naar de bioscoop etc. Maar waarom gaan jullie niet lekker een rondje fietsen. Waarom een (lange) fietstrip goed is voor je relatie, lees je hier:

Samen zijn
Allereerst is het natuurlijk logisch dat als je samen op de fiets stapt, je lekker samen met z’n tweetjes bent. Wat áltijd goed is voor je relatie! En als je op de fiets zit, een flink stuk verwijderd van huis, moet je je nu eenmaal samen vermaken en samen weer terug fietsen. Pik onderweg een terrasje of zorg voor een volle picknickmand.

In de natuur
Op de fiets, even weg van de drukte van de stad, geniet je extra van de natuur. Wellicht ga je wel eens samen wandelen, maar verder zul je niet vaak samen echt dicht bij de natuur zijn. Door in de prachtige natuur van Nederland te fietsen ga je het meer waarderen en geniet je samen van al het moois dat ons land te bieden heeft.

Ontstressen
Het is een feit dat je door letterlijk in de buitenlucht te zijn, minder stress ervaart. Heerlijk is het om na een drukke en hectische werkweek even te ontspannen. Zonder al te veel moeite kun je dus lekker ontstressen op de fiets. Je hoeft niet een weekend naar de spa of op een mindfullness-cursus. Door samen lekker op de fiets te stappen, de natuur in de gaan en de frisse wind door je haren te voelen, laat je alle stress even varen.

Lachen en kletsen
Door samen een (lange) fietstrip te maken ben je even echt met z’n twee. Weg van de dagelijkse sleur en alle sociale drukte. Tijd om weer eens een goed gesprek te voeren of gewoon lekker over koetjes en kalfjes te praten en flink te lachen. Je bent beide ontspannen en ook zware gespreksonderwerpen komen makkelijker ter spraken. Je hoeft elkaar niet recht in de ogen te kijken op de fiets, dus als er een pijnlijk punt besproken moet worden is zelfs daar plaats voor. Maar natuurlijk is positiviteit en vrolijkheid even zo belangrijk. Dus geniet van elkaar en van de omgeving!