3 Tips om je relatie leuk en spannend te houden

0

Ben je al jaren met dezelfde partner? Dat is heel erg goed nieuws, maar misschien heb jij ook wel eens het gevoel dat er iets mist in je relatie of dat je toe bent aan iets nieuws. Dit betekent natuurlijk niet dat je gelijk op zoek moet gaan naar een nieuwe partner. Wel hebben wij 5 tips op een rijtje gezet om je relatie leuk en wellicht ook iets spannender te maken.

  1. Blijf elkaar verrassen. Wanneer je al jaren samen bent dan bouw je samen een soort routine op. Dit kan voor sommige zelfs gaan voelen als een sleur. Belangrijk is juist om elkaar op een onverwacht moment te verrassen. Boek gewoon eens een weekendje weg zonder dat je partner hier iets van af weet of verras hem of haar op een doordeweekse avond eens met een heerlijk etentje buiten de deur.
  2. Probeer nieuwe dingen tussen de lakens: Naast elkaar verrassen in het dagelijks leven is het ook belangrijk om elkaar in bed te blijven verrassen. Wel belangrijk hierin is om  met elkaar te communiceren wat je wel en niet wilt. Spanning is wel leuk maar doe geen dingen tegen je zin in. Een leuk idee om je seksleven een nieuwe impuls te geven is bijvoorbeeld het gebruiken van seksspeeltjes. Je kunt elkaar dan net even op een andere manier verwennen.
  3. Doe ook dingen los van elkaar: Het zal je misschien verbazen maar om je relatie goed te houden is het ook belangrijk om dingen los van elkaar te ondernemen. Wanneer je alles alleen maar met elkaar onderneemt bestaat de kans dat je elkaar op een gegeven moment niks nieuws meer te vertellen hebt. Plan gewoon met je vriendinnen een weekendje weg. Op deze manier ga je je partner vaak juist missen en waarderen.

Tijd voor elkaar en tijd zonder elkaar zorgen voor een goede relatie!