5 Reistips voor Zuid-Afrika

0

Reisspecialiste Natalie Hart van Tenzing Travel weet als geen ander waar u tijdens uw reis in Zuid-Afrika moet zijn. Lees hier haar unieke tips over een rondreis Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika reistip 1: Augrabies Falls National Park

Dit is een van de kleinere nationale parken, maar Augrabies Falls National Park is daarom zeker niet minder waard. In dit park vindt u onder andere de spectaculaire Augrabies Falls, door de Kalahari inwoners ook wel de ‘Great Noise’ genoemd. Ik kan hen geen ongelijk geven. Deze indrukwekkende, oorverdovende watervallen storten van ruim 55 meter naar beneden, machtig mooi. Ook de flora en fauna in dit gebied zijn waanzinnig.

Zuid-Afrika reistip 2: Nama Karoo

Nama Karoo is een prachtig, uitgestrekt woestijngebied met als beginpunt Vanrhynsdorp. In de maanden augustus en september heeft u de mogelijkheid om het wonder van Namaqualand te ervaren: een spektakel van bloeiende wilde bloemen. Als de mogelijkheid zich voordoet, raad ik u zeker aan om deze fantastische ‘show’ te bezichtigen.

Zuid-Afrika reistip 3: Lamberts Bay

In Lamberts Bay kunt u heerlijk toeven. Dit kleine vissersdorpje in de West-Kaap is gelegen aan prachtige witte stranden waar u lekker kunt ontspannend en overheerlijk kunt dineren. De ‘Diamant van de Westkust’ zal absoluut uw verwachtingen overtreffen.

Zuid-Afrika reistip 4: Kagga Kamma Private Game Reserve

Het unieke natuurreservaat Kagga Kamma Private Game Reserve bevindt zich diep in de Cederbergen. U wordt onmiddellijk gegrepen door de indrukwekkende rotsformaties die over de horizon verspreid zijn. Het is niet voor niets dat het reservaat hier bekend om staat, het aanzicht is overweldigend.

Zuid-Afrika reistip 5: Sardine Run

In de periode mei tot en met juli is jaarlijks de sardinetrek te bezichtigen. Wat een manifestatie! Talloze sardines trekken vanuit de Atlantische Oceaan naar de Indische Oceaan. De enorme groep sardines trekt niet alleen haaien, dolfijnen, orka’s, walvissen en zeeleeuwen, maar ook veel hongerige vogelsoorten aan. Vanaf de Wild Coast kunt u de sardines van dichtbij aanschouwen, een bijzondere belevenis die u altijd bij zal blijven.