5 Romeinse spots voor een romantische picknick

0

Met zijn tweetjes uitkijken naar de Eeuwige Stad onder elkaars voeten. Een stad die altijd stand wist te houden: symbolisch voor jullie relatie. De Italianen noemen de stad graag Roma. Niet voor niets is dat laatste een anagram voor amor of liefde. In deze stad werd de meest Romantische Italiaanse filmgeschiedenis geschreven. Het is dan ook een ideale locatie om elkaars liefde te vieren. Een picknick? Dat is toch gewoon genieten van elkaars nabijheid. Onderstaande vijf spots schikken zich alvast uitstekend voor een romantische Romeinse picknick.

De Appia antica: de eerste weg naar Rome

Tegenwoordig leiden alle wegen naar Rome. Toch begon het ooit allemaal met de Appia Antica. Is er een betere locatie om jullie stedentrip naar Rome te starten?

Huur samen een fiets en ontdek de zestien kilometer lange kasseienweg. In de vallei van Caffarella houden jullie halt. Hier vind je magnifieke overblijfselen van enkele Romeinse bouwwerken. De groene antieke landschappen vormen een ideale locatie voor een Romantische picknick. Een aanrader voor zij die graag even bekomen van de Romeinse drukte.

Romantisch picknicken in het park

Op zoek naar een park waar jullie gezellig en romantisch kunnen picknicken? Villa Borghese is dan een ideale locatie. Vooral aan de oevers van het grote meer is het gezellig vertoeven. Nabij het park zijn overigens verschillende restaurantjes terug te vinden. Hier kan je meteen ook een picknickmand bestellen. Vraag overigens ook nog een flesje Italiaanse wijn of ga voor bubbels. Het park is open tot zonsondergang en ook ’s avonds een aanrader.

Giardino degli Aranci: picknicken in een rozentuin

Bovenop de keizerlijke heuvel van Aventine geniet je van een fantastisch uitzicht. Het Circus Maximus en de Santa Sabina schenken ons historische vergezichten. Picknicken bovenop deze heuvel laat ons vertoeven in historische sferen. Ook de rozentuin is echter een ideale plaats voor een romantische picknick.  

De Janiculum: picknicken met zicht op de Romeinse skyline

Deze heuvel aan de rechteroever van de Tiber is altijd een aanrader. De Janiculum behoort niet tot de zogenoemde zeven heuvels van Rome. Dat maakt deze heuvel echter ook een stuk rustiger. Onterecht, want het uitzicht is gewoon fenomenaal. Op klokslag twaalf wordt er trouwens vanaf de heuvel een kanonschot gelost. Een ideaal startsein voor jullie romantische picknick.

Parco degli Acquedotti: landelijk en historisch picknicken

Voor wie historische gezelligheid belangrijk is, is er het Parco degli Acquedotti. Hier kan je picknicken in de schaduw van enkele gigantische dennenbomen. Intussen geniet je uiteraard van het uitzicht op de twee antieke aquaducten. Een mekkerend schaap geeft de plaats ondertussen een bijzonder gevoel. Zo moet het oude Rome dus aangevoeld hebben. Genieten geblazen, zoveel is intussen duidelijk.