Een romantisch overhemd

0

Een overhemd is één van de meest gedragen kledingstukken tijdens een avondje uit. Desondanks wordt soms te snel een standaard overhemd uit de kast getrokken. Volle kleuren en volle stoffen lijken zeker voor een frisse avond de eerste keus. Maar waar kun je nog meer aan denken?

Bekijk alle kwaliteitsoverhemden online.

Tip 1. Kies kwaliteit: immer

Indien je je voorbereidt voor een mooie avond dan loont het wel om hier wat tijd voor uit te trekken. Bij een eerste date: kan het de belangrijkste avond van je leven zijn 😉 Door wat tijd (en soms wat geld) te investeren kom je al snel uit op een goed ontwikkeld overhemd van een bekender merk. Tenslotte: als iemand vraag “wat voor overhemd merk draag je” en jij antwoord: de Hema …. dan is dat niet fout, maar ook niet noodzakelijk een goed antwoord. Overhemden van het merk Eton, Circle of Gentlemen, Liefling en Profuomo lenen zich beter voor een mooi avond.

Tip 2. Weving: type romantisch

Direct gerelateerd aan kwaliteit is de weving. Wij adviseren je om een overhemd te nemen van een wat meer ontwikkelde weving zoals een twill of oxford of chambray (kies dan voor two ply). De meest voorkomende (goedkopere) weving is een poplin omdat dit snel en gemakkelijk te maken is van dikkere draden zodat je snel een doek hebt. Een twill, heavy twill of Oxford weving zijn ingewikkelder om te maken en hier moet een wever meer tijd voor nemen. Het resultaat is een mooier doek. Voor een wat voller effect is een Two Ply weving ook verstandig: dit is een soort upgrade op het gebruikte garen waarbij een steun- of contrastdraadje wordt mee gewoven. Als er dan naar wat gevraagd kun je er ook iets inhoudelijks over vertellen.

Tip 3. Romantische kleuren

Ben je de man op het witte paard (met witte blouse) of kies je voor een volle kleur. Met kleuren kun je tijdens een romantische avond 2 kanten uit. Kies wit voor een schone, slanke, modieuze ervaring. Zoals de prins op het witte paard. We raden je dan aan om strak en simpel gekleed te gaan en al teveel kleuren te vermijden. Draag ook een sieraad of een mooi horloge in een zilverkleur. Aan de andere kant van het spectrum zit een navy of zwart overhemd dat “romantisch” is. Het zorgt voor een rustige en vertrouwde indruk en wordt soms wat ‘warmer’ ervaren.

TOP 3 romantische overhemden voor heren

  • effen wit oxford of panama oxford
  • effen donkerblauw met een satijn weving (kies de duurdere)
  • zwart effen overhemd met een twill of chambray weviig

Overhemden.com: overhemden specialist van Nederland en België. Koop uw overhemden vertrouwd en met persoonlijke service online.