Klassieke badkamers met een moderne twist

0

Denk jij bij een klassiek interieur gelijk aan kastelen en oude grachtenpanden? Zeker niet iedereen heeft de luxe hier te wonen, en toch zie je dat een klassiek interieur nog steeds onverminderd populair is. Hoe je een klassiek interieur ook kunt laten passen in een wat modernere woning? Door de klassieke sfeer met elegante lijnen een moderne twist te geven.

De tijdloze stijl in een klassieke badkamer

Een van de ruimtes in huis waar een klassiek interieur vaak zeer herkenbaar is, is de badkamer. Hoewel je bij klassieke badkamers al snel aan ‘ouderwets’ zou kunnen denken, is het tegendeel het geval. Hier worden klassieke en moderne elementen gemixt, en worden hedendaagse gemakken gecombineerd met een authentieke uitstraling. Het resultaat is een luxe en stijlvolle, maar vooral tijdloze sfeer.

Spannende mix tussen klassiek en modern

Bij een klassieke stijl denk je vast al snel aan kroonluchters, elegante ornamenten op het plafond en de muren en een houten visgraatvloer. Maar wist je dat je deze klassieke stijl prima kunt combineren met moderne elementen door een moderne grijze tegelvloer te laten plaatsen in een klassiek visgraatpatroon? In badkamers waar voldoende ruimte is kan gekozen worden voor groot losstaand bad op leeuwenpootjes, maar ook een meer moderne, tijdloze variant met rechte hoeken is zeker een optie. Een granieten of marmeren wastafel, of compleet zwart badkamermeubel met gekaderde deurtjes en contrasterende gouden, chromen of koperen kranen en handgrepen? Het is allemaal mogelijk.

Uiteenlopende kleuren in een klassieke badkamer

Bij traditionele klassieke badkamers wordt al snel aan het klassieke contrast tussen zwart en wit of kleuren zoals oudroze, bordeauxrood of koningsblauw gedacht. Het kleurenpalet in een klassieke badkamer met moderne twist is echter veel uitgebreider. Vloertegels met een sierlijk patroon, geblokte tegels of glanzend witte tegels zijn een optie, maar zeker geen must. Houd jij bijvoorbeeld van natuurlijke kleuren of pasteltinten? Dan is mosgroen, zandkleurig, een combinatie van grijstinten of een natuurlijke houtkleur meer iets voor je.

Accessoires voor een meer klassieke uitstraling

Zelfs met accessoires kan in een modernere badkamer een heel klassieke sfeer met nostalgische elementen worden gecreëerd. De eerder genoemde kroonluchter als echte eyecatcher, een spiegel met gouden elegante omlijsting, wandverlichting met klassieke lampenkapjes en gouden kranen of handgrepen op de kastdeurtjes bepalen sterk de uitstraling.

Een klassieke badkamer geeft je veel vrijheid op het gebied van materialen, meubilair en kleur. Het belangrijkst is dat het uiteindelijk een ruimte is waar jij je kunt ontspannen. De badkamer wordt niet voor niets steeds meer een echte relaxruimte!