Marlène ontdekt het Zuidereiland!

0

Marlène (41) is altijd op zoek naar de mooiste plekjes op aarde. Inmiddels heeft ze aardig wat reizen gemaakt. Ze begint vaak alleen, maar ontmoet veel mensen op haar reizen waar ze een tijdje mee samen optrekt. Op deze manier leert ze naast heel veel mooie plekjes, ook veel verschillende mensen en culturen van dichtbij kennen. Marlène reisde vier weken over het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland en deelt haar highlights van haar rondreis Nieuw-Zeeland.

Abel Tasman
“Abel Tasman was een absoluut hoogtepunt. Ik vind het heerlijk om actief bezig te zijn en heb me dan ook heel goed vermaakt in het Abel Tasman Park. Allereerst heb ik hier een lange wandeling gemaakt door de bergen en langs prachtige groen-blauwe meren. Wow, wat een uitzicht! Het ene moment sta je in het regenwoud en even later sta je op een wit strand met je voeten in het kraakheldere water. Wat heb ik daar genoten! Doordat het landschap heel afwisselend is, blijf je je verbazen.”

“De volgende dag ben ik met een groep gaan kayakken over de meren en hebben we een heel stuk om het park heen gevaren. Vervolgens zijn we met een zeilboot terug gevaren en was het tijd om even heerlijk te genieten van het zonnetje, maar vooral ook van het adembenemende uitzicht.”

Frans Josef en Fox Glacier
“Ik ben met een gids en een groep van 10 mensen de Frans Jozef op geklommen. Vanuit de organisatie krijg je kleding, handschoenen, bergschoenen, ijzers en zelfs een houweel. Het ontbreekt je aan niks en ik voelde me bijna een echte poolbewoonster. Erg leuk om te doen!”

“Vanuit Frans Jozef ben ik naar het plaatsje Wanaka gereisd. En ondanks dat het een klein dorpje was heb ik hier een heerlijke tijd gehad. Wanaka ligt aan een meer: Lake Wanaka. Een prachtig helder blauw meer met aan de overkant hoge, besneeuwde bergtoppen. Ik had het geluk dat het prachtig weer was en dat het mogelijk was om in badkleding aan het meer te liggen. Een enigszins tegenstrijdig gevoel gaf dat wel doordat je uitkijkt op de sneeuw. Het water zelf was dan ook ijskoud, maar wel een heerlijke verkoeling.”

“Ook heb ik een mountainbike tocht gemaakt rondom Lake Wanaka. Werkelijk prachtig! Kleine kronkelpaadjes en soms wat mul zand waardoor je af en toe even goed op moest letten. Maar werkelijk prachtig. Op een bepaald gedeelte langs het meer staan een aantal prachtige huizen die allemaal uitkijken op het meer. Ik zou er veel voor over hebben om zo’n huis te kunnen bewonen. Het uitzicht en de plek is zo uniek!”

Mount Cook:
“Ook Mount Cook is net als de voorgaande plaatsen een prachtige plek. Op weg naar Mount Cook zijn we voordat we er daadwerkelijk waren, een paar keer uitgestapt om vanaf een afstand de bergtoppen en gletsjers te bewonderen. Dit geeft een uniek plaatje en met de schittering van de zon op de gletsjers lijkt het wel alsof je naar een schilderij kijkt.”

“Ik had me via Stephanie van Tenzing Travel opgegeven om deel te nemen aan een boottocht langs de gletsjers. Je vaart dan langs ijsblokken die in het water liggen en het gaf me even het gevoel alsof ik op één van de polen beland was. De schittering van de zon op het ijs leverde opnieuw prachtige beelden op. De gletsjers zijn enorm groot en ik voelde me wel even erg klein tussen dit natuurgeweld. Maar wederom een prachtige ervaring. Gelukkig had ik deze boottocht al van tevoren geboekt, want ik zag een heleboel teleurgestelde toeristen die niet meer mee konden!”