Ontspannen op huwelijksreis? Dit moet je regelen

0

Tijdens jullie huwelijksreis wensen jullie natuurlijk elkaars liefde centraal te plaatsen. Een huwelijksreis moet dan ook als zorgeloos ervaren worden. Uit praktijkervaring weten wij dat dat lang niet altijd het geval is. Voor een écht ontspannen huwelijksreis regel je vooraf het beste alvast de volgende zaken.

Maak een planning en reserveer

Sommigen verkiezen een huwelijksreis aan het strand of aan het zwembad. Voor nog anderen mag het een stuk actiever zijn. Hoe dan ook: brainstorm vooraf over de planning. Maak duidelijke afspraken over hoe jullie het zullen aanpakken op die droombestemming. Zoek online naar de nodige informatie, maak een planning en reserveer tickets. Ook het vooraf reserveren van het restaurant is aan te raden. Vergeet voor het vertrek niet om al die reserveringen opnieuw te bevestigen. Maak eventueel ook een checklist en vergeet jullie internationale paspoorten niet.

Sluit een reisverzekering af

Een huwelijksreis vindt zelden plaats in een buurland. Meestal staat er dan ook een verre reisbestemming op het programma. Het risico op een ongeval, pech of ziekte neemt zo enkel toe. Het is daarom belangrijk om een reisverzekering te hebben. Hiervoor zijn een aantal opties, zoals een doorlopende reisverzekering. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn voor het afsluiten van een reisverzekering en welke je verzekering je minimaal moet hebben? Ga dan langs bij jouw verzekeraar en bespreek de mogelijkheden.

Neem cash geld mee

Kies je voor een reisbestemming buiten de Eurozone? Extra spannend, maar zorg dan wel dat jullie voldoende contanten voorhanden hebben. Ga na of je die Visa-kaart ook op jullie bestemming gebruiken kan. Voor het pinnen gelden overigens vaak hoge tarieven. Je kan die kosten drukken door hogere sommen te pinnen. Eventueel kan je ook vooraf reeds contanten wisselen bij een wisselkantoor. Verdeel die contanten dan wel over twee portemonnees. Dat is toch een stuk veiliger. Bovendien helpt het om ontspannen van het vliegtuig te stappen. Meteen een pinautomaat zoeken, is dan niet langer nodig.

Tref de nodige voorbereidingen

Dankzij bovenstaande aandachtspunten kunnen jullie alvast zorgeloos genieten op jullie reisbestemming. Echter kan er ook thuis heel wat misgaan, vooral bij langere huwelijksreizen. De eerder aangehaalde reisverzekering biedt vaak ondersteuning. Dat laatste is bijvoorbeeld het geval indien een familielid zou overlijden. Toch zal je soms ook andere maatregelen moeten treffen.

Laat de post bijvoorbeeld doorsturen en laat het checken op urgentie. Bezorg de buurman een reservesleutel en neem kopieën van alle belangrijke documenten. Denk bijvoorbeeld aan het testament, de creditcard of jullie verzekeringsdocumenten. Ook die kopieën kan je aan een dierbare bezorgen. Een extra setje neem je overigens gewoon mee in de bagage.