Rome, de stad van de liefde en de romantiek

0

Rome barst van de liefde en romantiek

Misschien heeft u er nooit zo bij stil gestaan, maar Rome is de stad van de liefde. Wanneer u eens stil staat bij het feit dat dit gegeven veel terugkeert in gedichten, toneelvoorstellingen, verhalen en romans, dan kunt u niets anders dan concluderen dat het echt zo is. Wanneer u nog niet overtuigd bent, dan is het tijd om vliegtickets naar Rome te boeken en zelf te ervaren dat Rome barst van de romantiek.

Uw liefde laten bezegelen

Zo kunt u in de Trevifontein samen met uw geliefde een muntje gooien. Daarmee laat u zien dat u van plan bent om nog een keer terug te komen. U kunt ook uw liefde laten bezegelen door een bezoek te brengen aan Ponte Milvio. Daar kunt u een klein slotje aan de leuning vastketenen, waarna u de sleutel in de Tiber gooit.

Het museum bezoeken en wandelen in het park

Liefde en romantiek zijn ook terug te vinden in het Galleria Borghese. Er zijn diverse kunstwerken te vinden die gaan over de liefde en de romantiek. Het park Villa Borghese is een prima plek om te wandelen, na een bezoek te hebben gebracht aan het museum. Maar ook de Via Margutta is een unieke bezienswaardigheid die u zeker niet onberoerd zal laten.

Dineren en genieten van en mooie zonsondergang

Wanneer u in de avond heerlijk romantisch heeft gedineerd, dan kunt u uitstekend een romantische zonsondergang mee maken op een van de vele heuvels die de stad rijk is. U neemt een flesje prosecco mee en u heeft absoluut de tijd van uw leven, samen met uw geliefde. Voor een paar dagen vol van liefde en romantiek, is Rome zeker aan te raden. Misschien een leuke vakantietrip voor Valentijnsdag?