Top 5 van zaken die uw trouwerij compleet maken!

0

Heeft je grote liefde je ten huwelijk gevraagd? En was jouw antwoord volmondig ja? Dan is het nu tijd om de mooiste dag van jullie leven te gaan plannen. Wij hebben een top 5 gemaakt van zaken die op een traditionele trouwerij niet mogen ontbreken.

 1. De trouwlocatie: Hebben jullie wellicht een plek die voor jullie beide heel speciaal is? Vraag dan eens na of het mogelijk is om hier jullie trouwerij te geven. Het geeft de dag vast een extra speciaal tintje, maar natuurlijk wordt het sowieso al een dag om nooit te vergeten. Bij het uitzoeken van een geschikte locatie is het goed om je een aantal zaken af te vragen.

  Wanneer willen we trouwen. Is dit in de zomer of juist in de winter en is de locatie dan wel geschikt bij heel warm weer of juist bij winters weer.

  Ook is het belangrijk om te kijken hoeveel gasten je uit wilt nodigen. Een locatie moet natuurlijk niet te klein zijn, maar ook zeker niet te groot. Wanneer je maar een klein aantal gasten hebt in een enorme locatie dan kan dit snel al ongezellig aanvoelen.

  Begin ook op tijd met het vastleggen van de locatie, want vaak zijn trouwlocaties al maanden, soms zelfs jaren van te voren volgeboekt.

 2. De trouwjurk: deze kan natuurlijk niet ontbreken op jouw dag. Het is echter al lang niet meer zo dat dit standaard een witte jurk moet zijn. Er is tegenwoordig heel veel keuze in bruidsjurken. Dus maak er samen met je ceremoniemeester of getuige een dagje uit van. Ga naar een bruidszaak en laat je adviseren en pas alle jurken die je mooi vind.
 3. De bruidstaart: Na het ja-woord is het tijd om de bruidstaart aan te snijden en samen dit heugelijk feit te vieren. Je kunt hierbij kiezen voor een traditionele witte taart, maar ook hierbij zie je steeds vaker dat mensen kiezen voor een themataart waar bijvoorbeeld de ontmoeting van het bruidspaar in terugkomt. Laat je goed adviseren en ga ook van te voren proeven welke smaken je in de taart wilt. Dit is niet alleen leuk, maar op deze manier weet je ook zeker dat je een taart hebt die iedereen lekker vindt.
 4. Het boeket: je outfit is niet compleet zonder het bruidsboeket. Je kunt deze natuurlijk zelf uitzoeken, maar vaak wordt dit ook als taak van de man gezien. Durf jij het aan om jouw man het boeket uit te laten zoeken?
 5. De Ringen: Wanneer jullie elkaar het ja-woord hebben gegeven is het tijd voor de ringen. Kies je voor gouden ringen of misschien laat je je ringen tatoeƫren. Ook hier zijn weer tal van keuzes in. Zoek samen een mooi symbool van jullie liefde uit. Natuurlijk kan de ring van de vrouw iets afwijken van die van de man. Zo kiest de vrouw vaak voor een steentje in de ring en de man voor een wat neutralere versie.

Buiten deze tips om is het allerbelangrijkste om samen te genieten van deze dag!