Van een spannende affaire naar gewone relatie

0

Vaak wordt er gedacht dat er iets mis is in de relatie waardoor mensen een affaire beginnen. Maar wat als de spannende affaire waarin je alle aandacht en liefde krijgt uiteindelijk weer een gewone relatie wordt?  Is dit dan wel de moeite waard om er alles voor op het spel te zetten?

In het begin van een affaire is alles beter dan wat je bij je eigen partner hebt, je krijgt meer liefde, aandacht en warmte. Maar ook een affaire wordt met de tijd minder spannend. Een affaire wordt uiteindelijk ook de gewone relatie waar eisen en verwachtingen worden gesteld. Het is dus daarom verstandig om eerst goed na  te denken voordat je een affaire begint.

Vraag je de volgende dingen af:

[list type=”check”]

  • Wat mis ik in mijn eigen relatie?
  • Wat zijn de oorzaken van mijn huwelijk problemen? Ben ik dit zelf omdat ik niet gelukkig bent? Of ligt het aan mijn partner?
  • Ben ik bereid om mijn opgebouwde relatie op het spel te zetten?

[/list]

 
Het kan moeilijk zijn iets positiefs te zien in je vaste partner wanneer je relatie niet bevredigend is. Daardoor lijkt je geheime geliefde liever, geduldiger of aantrekkelijker dan hij of zij misschien in werkelijkheid is. Belangrijk is om eerst de tijd en afstand te nemen om beide relaties naar waarheid te beoordelen.