Zorg voor een gezond Seksleven

0

Er zijn in Nederland altijd tal van discussies over wat is nu gezond en wat niet. Dat rode wijntje ’s avonds voor het slapen gaan is dit nu goed voor de gezondheid of kunnen we deze beter laten staan. Ook over seks bestaan er verschillende vooroordelen, maar wat zijn nu de voordelen van een actief seksleven voor uw gezondheid:

  1. Seks is goed voor het hart: Twee keer per week seks vermindert bij mannen de kans op een hartaanval. Seks voert je hartslag op. Daardoor gaat je bloed sneller stromen en dat heeft een positief effect op je hart en bloedvaten. Mensen die een keer een hartaanval gehad hebben, zijn soms bang voor een nieuw infarct als ze hun seksleven weer willen oppakken. Daar hoef je je geen zorgen over te maken: als je probleemloos een paar trappen kunt beklimmen, kan er ook weer gevreeën worden.
  2. Seks voorkomt slapeloze nachten. Tijdens de seks wordt er een stofje aangemaakt oxycotine en dit zorgt er voor dat je je rustiger en ontspannen voelt en dit zorgt er dan weer voor dat je makkelijker in slaap valt.
  3. Regelmatig seks werkt ontspannend en zorgt voor een lagere bloeddruk. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die regelmatig seks hebben makkelijker met stressvolle situaties om kunnen gaan dan mensen die maar heel af en toe de lakens delen met iemand.
  4. Afvallen: Een vrijpartij van een half uur is goed voor het verbanden van ongeveer 100 kilocalorieën. Dat is net zo veel als een half uur stevig wandelen. Dus regelmatig seks zorgt voor het verbranden van je kilocalorieën en dit kan weer zorgen voor het verliezen van de overtollige kilootjes.

Wil je je seksleven nog net even iets spannender maken dan kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van sextoys. Hier zijn tal van mogelijkheden in en je kunt dit het beste samen met je partner bespreken wat voor jullie het meest aantrekkelijk en fijn is. Neem eens een kijkje in een sexshop om samen leuke ideeën op te doen.